De Vispoorthaven is de thuishaven van de watersportvereniging Gelre aan de IJssel. De jachthaven ligt aan de zuidkant van het centrum van Zutphen, Rijnkilometer 927. U kunt direct vanaf de IJssel de haven binnenvaren en melden aan de meldsteiger aan stuurboord. Uw boot en bemanning zijn van harte welkom in de Vispoorthaven, een gewaardeerde KNMC voorkeurshaven.

Het vrijwillige havenmeestersteam, herkenbaar aan de rode WSV cap en leden van WSV GELRE zullen u behulpzaam zijn bij het aanleggen. Is er niemand aanwezig dan kunt u zelf aanleggen het havendeel omgeving meldsteiger of langs de lange wal. Zie plattegrond in de Bluewaterapp in groen aangegeven. De vereniging heeft een bescheiden havengebouw met havenkantoor, kantine en de toilet- en doucheruimtes in de Vispoorthaven. De havenmeester komt 2 x per dag in het hoofdseizoen langs voor het toewijzen van uw ligplaats en het innen van liggeld.

Ook kunt u voordat u de haven wilt gaan aandoen contact opnemen met de dienstdoende havenmeester ongeveer een uur voordat u wilt aanleggen, telefoon +31 648574574. U meldt de naam van het schip, lengte en breedte en het aantal nachten dat u van plan bent te blijven.

Het aantal ligplaatsen in de Vispoorthaven is in het hoogseizoen soms beperkt.

Passantentarieven inclusief 21% BTW. (betaling bij voorkeur met pinpas of via Bluewaterapp)

Ligplaatstarief: 1,50 euro per meter per dag

Toeristenbelasting: 1,60 euro per dag

Electra: 2,00 euro per dag

Water: 0,50 euro per 100 liter

Parkeergeld passanten maximaal 2 uur: 3,00 euro

5 uur: 6,00 euro

Parkeergeld passanten langer dan 5 uur: dagtarief

Wifi: gratis

De havenmeester is dagelijks aanwezig tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 17.00u en 19.00 u maar indien niet aanwezig altijd telefonisch bereikbaar

Wanneer de havenmeester niet aanwezig is, word u verzocht het verschuldigde bedrag te voldoen door middel van cashbetaling per envelop in de daartoe bestemde brievenbus. Bij het havenkantoor vindt u de instructies.

Overige informatie:

Toiletten en douches voor leden en passanten bevinden zich in het havengebouw.

Douchen 0.50 euromunt, de automaat bevindt zich in de doucheruimte, de douches en toiletten na gebruik schoon achter laten!

De haven beschikt over een hijsinstallatie tot maximaal 10 ton, schip inclusief ballast en lading. Voor eventuele dringende problemen: bel de havenmeester om de kraanmeester en technische dienst te mobiliseren óók als u nog niet de haven bent binnengevaren.

De hijsinstallatie kost 145.00 euro per hefbeweging.

Het liggeld op de kant is gewoon passantentarief zonder bijkomende kosten van bokken oid.

Afval kan gedeponeerd worden in de containers, die vindt u op de kade bij de ingang van de haven op de kade. Opzij van het havengebouw is een afstort voor het chemisch toilet. Aan de meldsteiger vind je de installatie voor de afvoer van ‘zwartwater’.

De vereniging heeft de afgelopen jaren alle steigers vernieuwd

Bel of mail de havenmeester voor informatie of het maken van een afspraak.

06 4857 4574 / havenmeester@jachthavenzutphen.nl